Hungarian
  • VII. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL - 2017. 04.02.

A versenyig hátralévő idő:

: : : :

Adó 1%

SZJA 1% FELAJÁNLÁS
ROTARY CLUB DEBRECEN- BÁLINT JÁNOS ALAPÍTVÁNYDr. Bálint János, a hírneves gyógyszervegyész, a  Rotary Club Debrecen egyik elhivatott újraalapítója volt a Maripen elnevezésű, penicillin alapú gyógyszer kifejlesztője. A RC Debrecen az Ő emlékére hozta létre, a klub céljait támogató, azzal folyamatosan együttműködő alapítványt.Mi is az a Rotary?

A Rotary International szervezetéről IDE kattintva olvashatsz.


Az alapítvány fő céljai között is kiemelkedő jelentőségű a tehetséges fiatalok tanulásának támogatása, egészséges életmódra nevelésük koordinálása. Igen fontos feladat a hátrányos helyzetű fiatalok, különösen a mozgássérültek segítése.
Az alapítvány nonprofit, közhasznú szervezet, mely megalakulása óta az 1997. évi CLVI. törvényben foglaltaknak megfelelően közhasznú tevékenységet végez, ezért 1%-os felajánlásokat fogadhat.

AZ ALAPÍTVÁNY ADÓSZÁMA: 18542297-1-09

Rendelkező nyilatkozat letöltése ITT.
(2012-től ez az új nyilatkozat sablon lépett életbe.)

AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁNAK MÓDJA

Ki ajánlhatja fel személyi jövedelemadója 1 %-át?

Az a magánszemély, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre befizeti az APEH-nek.

SZJA bevallási határidők 2012-ben

Egyéni vállalkozók: 2012. február 27.
Magánszemélyek bevallása: 2011. május 21.

A rendelkező nyilatkozatról (vagyis a nyomtatványról)

Lehetőségek, ha saját magunk valljuk be adónkat (magánszemély, egyéni vállalkozó)

1. Az APEH-től kézhez kapott nyomtatványcsomagban találunk egy perforált ívet "Rendelkező nyilatkozat" címmel, ezt kell kitölteni és az egész kitöltött nyomtatványcsomaggal együtt el kell juttatni az APEH-hez. Az ívet nem kell se letépni, se külön borítékolni!

2. Ha nem tettük meg az adóbevallással együtt, rendelkezői nyilatkozatunkat külön postai küldeményként is feladhatjuk, esetleg személyesen is bevihetjük az APEH ügyfélszolgálatára. Ilyenkor fontos, hogy a lezárt borítékon feltüntessük az saját adóazonosító jelünket, nevünket és lakcímünket.

3. Ha elektronikusan valljuk be adónkat az ABEV kitöltőprogram segítségével, akkor a személyi jövedelemadó bevallásához készült 1153 számú nyomtatványon nyilatkozhatunk az  1%-ról.

Ha a munkáltatónk állapítja meg adónkat

Az adóbevallást készítő munkatárstól fogunk kapni nyomtatványt, ha nem, akkor itt is letölthetjük.
A kitöltés után tegyük lezárt borítékba, amit a ragasztáson átfutva alá kell írni és fel kell tüntetni rajta az adóazonosító jelünket. Ezt a borítékot kell átadni a munkáltatónak. A leadási határidőről pedig jó előre tájékozódjunk házon belül.


Köszönjük felajánlását!


www.mozgasvilag.hu